perjantai 31. tammikuuta 2020

Kirjahullu puuskahtelee

Tämän ihka uuden blogin tarkoitus on päästää näkyviin kirjainnostukseni, joka aina vain kasvaa (onko se tosiaan mahdollista?). Luen niin paljon niin hyviä kirjoja, että olisi tyhmää olla niistä kertomatta. Keskityn kaunokirjallisuuteen, sillä uskon sen empatiaa ja ymmärrystä kasvattavaan voimaan. Ja tietysti viihdyn sen parissa loputtoman hyvin.

Tahdon innostaa muitakin lukemaan: uusia, vanhoja, kevyitä, painavia, hauskoja ja vakavia kirjoja. Kirjoitan niistä kirjoista, jotka minua ilahduttavat tai sykähdyttävät ja joiden uskon tuottavan iloa muillekin - eikä aina niille kaikkein ilmeisimmille lukijoille. Vanha missioni on voimassa: kirja ja lukija, löytäkää toisenne!

Kirjallisuus - yhtä lailla kuin muutkin taiteet - aivan ehdottomasti tarvitsee paneutuvaa kritiikkiä ja analyysiä, mutta minun tarkoitukseni ei tällä kertaa ole kirjoittaa referaatteja tai kritiikkejä, vaan tunnelmoida ja suositella, tuoda esiin se hyvä, mikä kirjassa on. Onkin aikamoinen etuoikeus päästä kirjoittamaan tällaisesta näkökulmasta.

Kirjat eivät ole yksin maailmassa, enkä minäkään. Siksi teksteihin saa uida mukaan myös sekalaista muuta.

Juupa juu, ilmassa on näköjään hurskaita toiveita, puolihuolimattomia suunnitelmia ja iloista odotusta. Katsotaan, mihin ne johtavat.

Tervetuloa mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti